Kära elever och föräldrar,

Sedan 2010 har vi erbjudit högkvalitativ utbildning på Norremark i Växjö. Genom att ha undervisning på engelska kommer eleverna få en nivå på sin engelska som inte är möjlig att nå i den vanliga grundskolan. Engelskan är en viktig faktor när det gäller att lyckas i arbetslivet, och i dagens globaliserade värld räcker det inte med att vara hyfsad på engelska. Vi vill ligga ett steg före och ge våra elever möjligheten att behärska engelska på djupet. Skolan ska vara ett fönster mot världen och ge eleverna förutsättningarna som krävs för att lyckas.

Skolan är en liten skola där elever och lärare känner varandra väl. Det här är en förutsättning för att skapa en lugn och trygg miljö där fokus kan läggas på lärande. Lärarna kommer från olika länder och man kan få höra många olika engelska dialekter på skolan bland vår engagerade personal med hög behörighet. Våra elever kommer från hela regionen och har skiftande bakgrund vilket gör att våra elever får lära känna skolkamrater från världens alla hörn.

Med internationella pedagoger, utbildning på engelska, en lugn och trygg miljö ger vi på Växjö internationella grundskola eleverna förutsättningar för att lyckas som inte finns någon annanstans i kommunen.

Vi ser fram emot att med engelska i fokus utveckla nästa generations globala medborgare.

 

 


Henrik Lacko, initiativtagare